A burgonyát megmossuk, puhára főzzük, meghámozzuk, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni.
Lisztezett felületen összedolgozzuk a liszttel, a tojással és egy kevés sóval. Kinyújtjuk, ujjnyi széles csíkokra vágjuk, mindegyiket rúddá sodorjuk, majd 2 cm-es darabokra vágjuk.
A nudlikat több adagban forrásban lévő sós vízbe tesszük. Megvárjuk, hogy feljöjjenek a víz tetejére, és további néhány percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és átforgatjuk a felforrósított vajon.
Összekeverjük a mákot, a porcukrot és a vanília kikapart magjait. A nudlira szórjuk, és azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.