A burgonyát megmossuk, majd sós vízben héjastul megfőzzük. Ha megpuhult, leöntjük róla a vizet, és egy kicsit hagyjuk hűlni. Ha már kézmeleg, meghámozzuk és áttörjük. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a puha vajat, a tojást, a sót és borsot és egy kevés szerecsendiót ízlés szerint.
Lágy, de formázható tésztát készítünk belőle. A tésztából kisebb adagokat leveszünk és kb. másfél cm vastag hengert formázunk belőlük, majd azokból egyforma méretű, kb. 2 cm-es nudlikat szabdalunk.
A nudlikat a tenyerünkbe tesszük, és a kezünket merőlegesen egymásra téve, a két végén elvékonyítva megsodorjuk. Ezután forrásban lévő vízben addig főzzük a nudlikat, amíg feljönnek a tetejére.
A szalonnát apró kockára vágjuk, és lassú tűzön megpirítjuk. A kifőtt nudlikat forró kacsazsíron aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a szalonnát és a durvára vágott medvehagymát, átforgatjuk, majd meglocsoljuk tejföllel és tálaljuk.
Megjegyzés
Almás sufnudli:
Az almát meghámozzuk, a magházat kivesszük, felkockázzuk. Érdemes erre az időre a felkockázott almát citromos hideg vízbe tenni, hogy ne barnuljon meg. Egy edényben cukrot karamellizálunk, felöntjük fehérborral, hagyjuk, hogy az alkohol hirtelen elforrjon, majd beletesszük az almadarabokat, 1 rúd fahéjat és lime leveleket. Vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje, és fél órát főzzük. Közben az elpárolgott vizet pótoljuk. Főzés után eltávolítjuk a lime leveleket és a fahéjat, és az almát a levével együtt leturmixoljuk. A kifőzött sufnudlikat fahéjas pirított durva kenyér morzsába forgatjuk és az almapürével találjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.