A túrót egy villával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, az egész tojást, az olvasztott és visszahűtött vajat, és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk a tésztát. (Amennyiben szükséges adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz, és könnyen formázható legyen)
Ezután lisztezett felületen vastagabbra nyújtjuk a tésztát, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. Ezután a tésztacsíkokat szintén felvágjuk kb. 1 cm-es darabokra, majd a két tenyerünk között megformázzuk a nudlikat.
Az elkészült nudlikat ezután forrásban lévő vízbe tesszük, majd várjuk meg, míg feljönnek a víz tetejére, és akkor főzzük még pár percig. (Közben vegyünk ki egyet és kóstoljuk meg, hogy megfőtt-e, nehogy túlfőzzük!)
A készre főtt nudlit szűrőkanállal kiszedjük a vízből, alaposan lecsepegtetjük, majd beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába.
A pirított morzsa úgy készül, hogy az olajat felmelegítjük, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Ezután állandó kevergetés mellett, hogy meg ne égjen, aranybarnára pirítjuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni. Amikor a zsemlemorzsa már kissé lehűlt, hozzáadjuk a frissen kifőzött, és lecsepegtetett nudlit, majd összekeverjük, -forgatjuk.
Melegen, porcukorral meghintve tálaljuk!
Megjegyzés
Tálaláskor szedjük a nudlit tányérra, ízlés szerint szórjuk meg fahéjas porcukorral, majd úgy kínáljuk. Én a fahéjas porcukorral szórás mellett még meggylekvárt is kínáltam hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.