A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. 4 dkg vajat megolvasztunk, lassú tűzön melegítjük, amíg megbarnul. A krumplihoz dolgozzuk az áttört túróval, a búzadarával és 15 dkg étkezési keményítővel. A tésztából ujjnyi vastag hengereket formázunk, és 2-2,5 cm-es darabokra vágjuk őket. Sós vízben, több adagban megfőzzük, majd leszűrjük, és 2 dkg vajon átforgatjuk.
220 fokon feketére sütünk 1-1 db sárga és piros paprikát.Pár percre dobozba tesszük őket, majda megégett héjatlehúzzuk róluk. Kikaparjuk a magjaikat és az ereiket, majd külön 1-1 dl zöldségalaplével, 1-1 ek olívaolajjal és egy kevés sóvalpürésítjük. Kicsit felmelegítjük. Csomómentesre keverünk 1-1 kk keményítőt 1-1 ek hideg vízben, majd a pürékhezadjuk, és még egy percigforraljuk.
A balzsamecethez 6 evőkanál olívaolajat keverünk, és ízlés szerint sót, borsot. Az öntetet összeforgatjuk 16 dkg vegyes, kis darabokra vágott salátával.A kétféle paprikamártással meglocsolt nudli mellé kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.