A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a paprikákat alaposan megmossuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük, és a sütőbe tesszük, 40-50 perc alatt megsütjük. Az idő felénél megforgatjuk, akkor jó, ha a paprikák héja megfeketedik.
Míg a paprika sül, elkészítjük a fűszeres olajat, a fokhagymát meghámozzuk, a nagyobb gerezdeket félbevágjuk. Egy forralóedénybe öntjük az olajat, és alacsony hőmérsékleten melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és az oregánót, ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, és akár ½ db citrom levével savanyúbbá is tehetjük. Ha az olaj gyöngyözni kezd, ezen a hőmérsékleten tartjuk. Nem sütjük a fokhagymát és a fűszereket, csak konfitáljuk, azaz zsírban főzzük nagyjából 10 percig. Az elkészült olajat félretesszük.
Előkészítjük a megsült paprikákat. A tepsiből egy tálba rakjuk, és fóliával lefedjük. Legalább 5 percig pihentetjük, így könnyebben el tudjuk távolítani a paprika héját.
Ha letelt az idő, vágódeszkára helyezzük a paprikát, majd kézzel eltávolítjuk a héját és a csumáját a magokkal együtt. Az előkészített füstös paprikahúst fertőtlenített üvegbe tesszük, rétegenként meglocsoljuk a fűszeres olajjal, úgy, hogy fokhagymagerezdeket is teszünk rá. Folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Paprikával zárjuk a sort, és a tálban összegyűlt paprikalét is hozzáadjuk. (Ezt ne öntsük ki semmi esetre sem, rengeteg ízt hordoz magában, egyfajta paprikaesszencia.) Végül felöntjük a maradék olajjal, hogy ellepje.
Az elkészült paprikát lezárjuk, és fénytől védett helyen tároljuk. Hosszú hónapokig eláll.
Nézd meg videón, hogyan készül az olajban eltett sült paprika:
Megjegyzés
Az adott mennyiséget egy közepes üvegbe javasolt eltenni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.