A sültpaprika-krémleves elkészítéséhez a paprikákat megmossuk, félbe vágjuk, kicsumázzuk, és elrendezzük mindet egy nagyobb tepsiben. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk. A vöröshagymát felcikkezzük, a fokhagymagerezdeket, ha szükséges, félbe vágjuk.
A hagymákat rádobjuk a paprikaszeletekre. Rácsipkedjük a megmosott kakukkfű leveleit. Sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal. Az egészet összeforgatjuk, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a paprika héja felhólyagosodik.
A sültpaprikát főzőedénybe tesszük, felöntjük a zöldségalaplével felöntjük, botmixerrel krémesítjük. Ízesítjük a balzsamecettel, ha szükséges, megsózzuk.
Átkeverjük, és egy kevés elmorzsolt fetával tálaljuk. Kakukkfűlevelekkel és olívaolajjal díszíthetjük.
Nézd meg videón is, hogyan készül a sültpaprika-krémleves:
Megjegyzés
Izgalmas és nagyon különleges krémlevest készíthette sütőben sült kápia paprikából.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.