A bacont felkockázzuk, egy lábasba kevés olívaolajat öntünk, és alacsony hőmérsékleten nagyjából 6-8 perc alatt zsírjára pirítjuk benne a bacont. Ha megpirult, kivesszük a lábasból, és tálalásig félretesszük.
A vöröshagyma egyik végét keresztbe bevágjuk és a lábasba tesszük, a fás részétől megszabadított, meghámozott, feldarabolt spárgát is a hozzáadjuk, és 1-2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi még nem lepi el teljesen, fűszerezzük szerecsendióval, ízesítjük sóval, borssal, pár percig főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a megroppantott fokhagymagerezdet és végül a bort.
Nagyjából 15 percig főzzük, amíg a spárga megpuhul. Ha kész, kivesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd botmixer segítségével homogénre pürésítjük a levest (hagyhatunk egészben is spárgát, ha szeretnénk, csak vegyünk ki a levesből szűrőkanállal). Elkészítjük a petrezselyemolajat: egy csokor petrezselymet 1 dl extraszűz olívaolajjal botmixer segítségével pár percig pürésítünk.
Tálaláskor a tányér aljára reszelt parmezánt szórunk, erre merjük a forró levest, rákanalazunk a petrezselyemolajból, megszórjuk a pirított baconnel, és már kanalazhatjuk is ezt a csodás, üde tavaszi levest.
Nézd meg videón is, hogyan készül a spárgakrémleves:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.