A nudlitorony elkészítéséhez elsőként a megtisztított, kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd áttörjük, és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással.
A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, azután 1x5 cm-es csíkokra vágjuk, és lisztes tenyérrel nudlikat sodrunk a tésztacsíkokból.
A nudlikat forró, lobogó, enyhén sós vízbe tesszük, és addig főzzük, míg a víz felszínére feljön. Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
A vaníliamártáshoz a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tejfölt, majd felforraljuk. A tojássárát beletesszük a langyos tejfölös vaníliamártásba, és összekeverjük.
Tálalásnál felhalmozzuk a nudlikat, a vaníliaöntettel - vagy vaníliás cukorral kikevert tejföllel - és simára kevert áfonyalekvárral meglocsoljuk.
Megjegyzés
Az 1. képnél a vaníliás öntet van a nudlin. A 2. képen a tejfölt vaníliás cukorral kevertem ki.
A receptet és a fotót Ditti56 üldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.