A kacsacombokat megtisztítjuk, az esetleges tollmaradványokat csipesz segítségével eltávolítjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk, a gerezdeket félbevágjuk, az egyik narancsot felkarikázzuk.
A megtisztított kacsacombok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd fűszerezzük kakukkfűvel és rozmaringgal. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
Egy tepsibe rendezzük a hagymákat és a narancsszeleteket, enyhén sózzuk, majd erre helyezzük a fűszerezett kacsacombokat. A tepsibe facsarjuk a másik narancs levét, majd letakarjuk alufóliával, és nagyjából másfél-két óráig párolva sütjük, amíg a hús puha nem lesz.
Ezután a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, a fóliát eltávolítjuk a tepsiről, és így tesszük vissza további 20-25 percre, amíg a combok bőre szép piros, ropogós nem lesz. Krumplipürével és párolt lila káposztával kínálva mennyei fogás.
Nézd meg videón, hogyan készül a narancsos kacsacomb!
Megjegyzés
A fűszerekkel természetesen játszhatunk, tehetünk a narancs mellé fahéjat is, a bőrét az utolsó fázisban megkenhetjük mézzel kikevert narancslével, de használhatunk folyadékként fehérbort is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.