Egy serpenyőt elkezdünk hevíteni. A sütőt is bekapcsoljuk 190 fokra.
A megmosott, megtisztított kacsamell bőrös oldalát óvatosan bevagdossuk. A kacsacombbal együtt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel. A hevített serpenyőben közepes lángon a bőrös oldalával lefelé elkezdjük sütni. Ha már engedett ki zsírt magából, a megpucolt fokhagymát is a zsírba dobjuk. Egy kis citromlével meglocsoljuk. A kacsacombokat is a serpenyőbe tesszük és ugyanígy meglocsoljuk citrommal. Egy tepsibe rakjuk a kacsahúsokat.
A narancsok levét kifacsarjuk, összekeverjük a mézzel és a maradék citromlével. Ehhez hozzáöntjük a kisült zsírt. Ezzel megöntözzük a kacsákat, és 180 fokra betesszük a sütőbe 30 percre.
Felaprítjuk a hagymát, olajon megpirítjuk. Mikor üveges, hozzáadjuk a feldarabolt kaliforniai paprikát is. Így is pirítjuk pár percet. A megmosott bulgurral összekeverjük, felöntjük forró vízzel, ételízesítővel és sóval ízesítjük, lefedjük, és alacsony lángon megfőzzük.
A kacsákat megforgatjuk, a szafttal megöntözzük, és további 30 percig sütjük. A legvégén visszafordítjuk, és a bőrös felét légkeverésen megpirítjuk. A kacsát a bullgurral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.