A kacsacombokat jól megmossuk. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, és egy másik darabot is levágunk amivel majd letakarjuk a sütés alatt.
A combokat a tepsibe tesszük, megsózzuk és borsozzuk. A rozmaringot felaprítjuk, és a húsra szórjuk, majd meglocsoljuk kevés olivaolajjal. 12 db bébinarancsot felkarikázunk, majd a húsra és aköré tesszük. Meglocsoljuk a borral.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tepsit a fóliával jól betakarjuk a széleit behajtjuk, és a sütőbe tesszük. Lassan sütjük, illetve pároljuk 160 fokon.
Ha elkészült a kacsacomb, és porhanyós a húsa, de még nem vált le a csontról, akkor kész. Rágrillezünk, a fóliát eltávolítjuk. Pár perc a grillezés és kész is a hús.
Megjegyzés
A boros-kumkvatos kacsacomb egy nagyon finom és mutatós ünnepi étel. Azért is ajánlom karácsonyra, mert különleges a bébinarancs zamata a hússal kombinálva, és gasztronómiai újdonságnak is tartom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.