A kacsát előkészítjük: az esetleges tollmaradványokat csipesszel vagy konyhai fáklyával eltávolítjuk, a szárnyvégeket és a püspökfalatot késsel levágjuk. A bőrét nem irdaljuk be, mert vékony.
Az előkészített kacsa minden oldalát alaposan besózzuk, a bőrébe is beledörzsöljük. A hasüregét is bemasszírozzuk sóval, valamint a kakukkfűvel, és rozmaringágat teszünk bele. A sütőt előmelegítjük 140 fokra. Egy vastag falú sütőtálba megtisztított, cikkekre vágott vöröshagymát és fokhagymagerezdeket szórunk héjastól. Erre a hagymaágyra helyezzük a kacsát, kevés vizet öntünk köré, majd lefedjük, és az előmelegített sütőbe helyezzük 1-1½ órára.
Ezután levesszük a fedőt, a sütő hőmérsékletét 200 fokra növeljük, és 6-8 perc alatt az egyik, majd 6-8 perc alatt a másik oldalát is körbesütjük, úgy, hogy a bőre minden oldalon szép pirosra, ropogósra süljön.
Nézd meg videón is, hogyan készül a pecsenyekacsa:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.