Az ünnepi kacsacomb elkészítéséheza kacsacombokat megtisztítjuk, megformázzuk, majd bedörzsöljük sóval, borssal, barna cukorral és állni hagyjuk, ameddig előkészítjük a többi hozzávalót.
A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk, majd rusztikus darabokra vágjuk.
Egy mély tepsibe belefacsarjuk a narancslevet (kb. 3 dl-t), majd ráhelyezzük a kacsacombokat és köré rendezzük a hagymákat, a gyömbért és a rozmaringot.
A zsírt rákanalazzuk, majd lefedjük a tepsit alufóliával és lassan, 90 fokon 8 órán vagy akár egy egész éjszakán át sütjük, szaknyelven konfitáljuk.
Amikor letelt az idő, kivesszük a kacsacombokat egy lapátkanál segítségével a zsírból, egy olyan tepsire tesszük, amin majd készre akarjuk sütni és azon hagyjuk kihűlni. Akár hűtőbe is tehetjük és csak a következő 1-2 napban fejezzük be frissen.
Mikor eljön az idő az evésre, a tepsit kivesszük a hűtőből és egyszerűen csak betesszük a sütőbe 200 fokra és ropogósra sütjük, majd frissen fogyasztjuk!
A meggymártáshoz a meggybefőttet leszűrjük, majd átnézzük egyesével, hogy ne legyen benne mag.
A meggyet sóval, borssal, vörösborral felforraljuk. A keményítőt kis vízzel elkeverjük és gyorsan hozzáadva a mártásokhoz besűrítjük vele azt.
Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről és a vajat, a mézet elkeverjük benne. Fogyasztható azonnal vagy visszamelegítve is!
Nézd meg videón, hogyan készül az ünnepi kacsacomb vörösboros meggyel:
Megjegyzés
A kacsa fantasztikus lesz! Omlós, illatos és nagyon szaftos lesz, gyakorlatilag ki fog esni belőle a csont és imádni fogja az egész család. A meggyszószt nem szabad sokáig főzni, mert szétfő a meggy. Visszamelegítve finomabb, mert sokkal jobban összeérnek az ízek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.