A kacsacombokat besózzuk, -borsozzuk és megtűzdeljük a rozmaringlevelekkel. Hűtőben 1-2 órán át pácoljuk.
Az olajat és a vajat magas falú serpenyőbe tesszük. Felhevítjük, majd a combok mindkét oldalát megpirítjuk. Ráöntjük az ananászlevet vagy a vizet. Lefedjük és takaréklángon sütjük tovább.
Félidőben hozzáadjuk az ananászkarikákat, a combokat pedig megszórjuk a nádcukorral és meglocsoljuk a mézzel. Lefedve sütjük tovább, időnként megforgatjuk, és meglocsolgatjuk a pecsenyelével.
Ha megpuhult, levesszük róla a fedőt és kellően megpirítjuk. Ananászágyon tálaljuk. Köretként párolt vad- és jázminrizs keveréke vagy ropogós burgonya illik hozzá.
Megjegyzés
Pácolás nélkül, fűszerezés után azonnal süthető. Ebben az esetben 90 perc alatt elkészül az omlós, rozmaringos és enyhén gyümölcsös ízű kacsa!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.