A raguhoz a megtisztított sárgarépát, hagymát és padlizsánt durvára daraboljuk, a fokhagymát késpengével megroppantjuk. A megmosott csilipaprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk és finomra aprítjuk, a negyedelt és kicsumázott zöldpaprikákat hosszanti csíkokra metéljük.
A répát, a hagymát és a padlizsánt a fokhagymával együtt 4-5 ek felhevített olívaolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, valamint a balzsamecetet, a kakukkfüvet, a rozmaringot és a babérlevelet. Lassú tűzön forraljuk 20 percig, majd a paprikával együtt pároljuk további 20 percig. Végül a zöldfűszereket kiszedjük, és a ragut a cukorral, valamint sóval, borssal ízesítjük.
A besamelmártáshoz 2 ek felhevített olívaolajon megpirítjuk a lisztet, majd keverés közben apránként felengedjük az alaplével és a tejjel. Megsózzuk, megborsozzuk, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót, és időként átkeverve forraljuk kb. 15 percig.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 28 x 18 cm-es tűzálló tálat kikenünk olajjal, majd a ragut, a tésztalapokat és a besamelt váltogatva egymásra rétegezzük. Legfelülre tészta és besamel kerüljön. A durvára reszelt kétféle sajtot összeforgatjuk. A lasagnét egyenletesen megszórjuk a sajttal, és az előmelegített sütő aljában, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük kb. 40 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.