A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk. A leöblített oregánó leveleit lecsipkedjük, a megmosott és tetszés szerint kicsumázott csilipaprikát apróra kockázzuk. A szűrőbe öntött konzerv babot és kukoricát lecsepegtetjük.
Az olívaolajat lábosban vagy fazékban felhevítjük. Rádobjuk a felkockázott hagymákat, és közepes tűzön üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és erős tűzön, időnként átforgatva jól megpirítjuk. Hozzákeverjük a csilit, a Cayenne-borsot, a római köményt, az oregánót és a paradicsompürét, majd tovább pirítjuk egy rövid ideig.
A villával kissé szétnyomkodott hámozott paradicsomot a darált húshoz adjuk. Felöntjük az alaplével, fedő alatt felforraljuk, és fedő nélkül, közepes tűzön forraljuk 50 percig. Közben többször átkeverjük. Végül hozzáadjuk a babot és a kukoricát, megsózzuk és készre főzzük további kb. 10 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.