- A tarját megmossuk, nem szeleteljük fel, csak bemetszük. A metszeteket bedörzsöljük borssal és sóval. A meghámozott hagymát és a kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd a metszetekbe állítjuk. Bambuszpálcikákkal összetűzzük a húst, és sonkaszerűen megkötözzük, majd a felforrósított olajon megpirítjuk.
- Áttesszük egy sütőedénybe, megszórjuk a köménymaggal, meglocsoljuk a forró olajjal, hozzáadunk 1 dl bort, a rozmaringot és a félbevágott fokhagymafejeket. Lefedjük, és 180 fokos sütőben puhára pároljuk. Levesszük a fóliát, és a mézzel elkevert 1/2 dl borral kevergetve aranybarnára sütjük.
- A szalonnát apróra kockázzuk, 2 ek olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a meghámozott fokhagymagerezdeket, a zsályát és a babot. A levét leszűrjük, majd kevergetve megsózzuk, és készre főzzük.
- A tarját vágódeszkára emeljük, és letakarva pihentetjük. Eltávolítjuk a kötözőt és a bambusz pálcikákat. Rézsútosan felszeleteljük, és a babbal, salátával és koktélparadicsommal tálaljuk.
TEPSIS-MUSTÁROS TARJA HAGYMÁVAL ÉS BURGONYÁVAL
SONKÁVAL-SAJTTAL TÖLTÖTT PÁCOLT TARJA