Egy lábosban zsírjára sütjük az apró kockákra vágott szalonnát és a felkarikázott kolbászt 1/3-át. Közben hozzáadjuk a finomra szeletelt hagymát, valamint a tarhonyát, és rövid ideig együtt pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 1-1,5 dl vízzel, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózzuk, elkeverjük benne a csiliszószt vagy a paradicsompürét és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Amikor forrni kezd, a hőfokot alacsonyra állítjuk, és beletesszük a maradék kolbászt is. Közben többször megkeverjük, ha szükséges még adunk hozzá vizet.
Lefedve saját gőzében hagyjuk megpuhulni, ezért a főzési idő felénál a lángot lekapcsoljuk. Tálaláskor friss petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.