A kimagozott meggyet fazékba töltjük és közepes lángon főzni kezdjük. Beletesszük a csilipaprikát is, és időnként megkevergetve, lassú tűzön addig főzzük, amíg félig elfő a leve.
Hozzáadjuk a ribizli- és a citrom levét és készre főzzük a lekvárt.
Az utolsó percekben beletesszük az apró darabokra vágott csokoládét, és további 2-3 percig főzzük.
Kivesszük a lekvárból a csili paprikát.
Tisztára mosott, forró üvegekbe töltjük a tűzről levett lekvárt, majd rácsavarjuk a fedelét, megfordítjuk néhány percere, végül száraz dunsztban kihűtjük.
A felbontott meggylekvárt hűtőszekrényben tároljuk, és lehetőleg fogyasszuk el néhány napon belül.
Megjegyzés
Ha világos a kamaránk, érdemes újságpapírba csavarni az üvegeket, így a meggylekvár egy év után sem veszíti el színét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.