Az uborkát és a vöröshagymát leszeleteljük (lehet gyalulni is, így a hagyma is szép vékony lesz).
Elkészítjük a levet, amelyhez jól összekeverjük az ecetet, a vizet, a sót, a cukrot, a mustármagot és a szalicilit. Addig kell keverni, amíg minden hozzávaló feloldódik.
Öntsük a levet a hagymás uborkára, majd kb. 1 órát pihentessük. Keverjük át jó alaposan ismét.
Töltsük az előzőleg alaposan elmosott üvegekbe az uborkákat, öntsük fel a lével, majd alaposan zárjuk le az üvegeket.
A lé először kevésnek tűnik, de majd sok is lesz, mert levet enged az uborka is. Nagyon finom, nálunk az egész család imádja. Elkészíthető folyékony édesítővel is, anyósom mindig úgy csinálja. Ő ízlés szerint tesz bele az édesítőből - A receptet Ilda82 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.