A megmosott, kimagozott szilvát kevés vízben feltesszük főni a fokhagymával, az őrölt korianderrel, a sóval, a chilivel az őrölt ánizzsal és borssal együtt. Miután megfőtt, botmixerrel pürésítjük, aztán lassú tűzön nagyjából 30 perc alatt sűrűre főzzük.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük, a tetejére pedig csipetnyi nátrium-benzoátot szórunk. Száraz dunsztba tesszük, télen a grúzokhoz hasonlóan ketchup helyett fogyasztjuk.
Megjegyzés
Szilvából készült savanykás szósz, a grúzoknál olyan népszerű, mint nálunk a ketchup. Az alapja nem az itthon közkedvelt lila szilva, hanem a vadon növő mirabella szilva (fosóka)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.