A padlizsánt megmossuk, megszurkáljuk, majd tepsibe téve 180 fokon 30 perc alatt megsütjük, és besózva lefedjük (ezután könnyen lejön a héja). A meghámozott padlizsánokat összevágjuk.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk vagy ledaráljuk, kevés olajban párolva megfonnyasztjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, majd a héját lehúzzuk. A paprikát leszárazzuk, kicsumázzuk és a paradicsommal együtt ledaráljuk.
A hagymát, a maradék olajat, a darált paradicsomot és paradicsompaprikát, a padlizsánt együtt feltesszük főni, belekeverjük a fűszereket, egy kevés ecetet vagy citromlevet és ízlés szerint a csípős paprikát.
Pár perces forrás után kiforrázott üvegekbe tesszük, tetejére félujjnyi olajat töltünk, lezárva kidunsztoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.