A fügéket alaposan megmossuk. Villával több helyen megszurkáljuk, és fazékba töltjük.
Hozzáadjuk a cukrot és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, majd lassú tűzön kb. 1 órát főzzük lefedve.
Tisztára mosott befőttes üvegekbe tesszük a gyümölcsöt a leve nélkül. A levet újraforraljuk, majd leszűrjük.
A fügék tetejére (üvegenként) késhegynyi szalicilt szórunk, rászedjük a forró levet. Lezárjuk az üvegeket, és szárazdunsztba tesszük.
Megjegyzés
Nagyon finom és különleges befőttet lehet így házilag készíteni. Ráadásul a zöld, éretlen fügét remekül lehet így hasznosítani.
A receptet Ungikati küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.