Az üvegeket nagyon alaposan (legjobb mosogatógépben, utána elöblítve) kimossuk. A többször megmosott meggyszemekkel teletesszük az üvegeket, de mielőtt tele lennének, mindegyiket megszórjuk a 3 ek cukorral.
Felforraljuk a vizet, és minden üveget telemerünk forró vízzel, majd fóliát helyezünk rájuk, és szorosan rácsavarjuk a tetőket.
Egy 5 literes lábos aljába konyharuhát teszünk, beleállítjuk az üvegeket (közé is tehetünk, hogy a forralásnál ne koccanjanak össze), és az üvegek 3/4 részéig töltjük langyos vízzel. Tűzhelyre tesszük és a gyöngyöző forrástól számítva 20 percig úgy főzzük, hogy éppen gyöngyözzön. Ezután lefedjük, és takaróval több rétegben betakarva a forró dunsztban hagyjuk kihűlni. (Fontos, hogy minél tovább tartsa a meleget!) Másnap felcímkézhetjük, és végleges helyére tesszük.
Megjegyzés
4 db 7,2 dl-es üveghez. A befőzés alatt fokozottan ügyeljük arra, hogy semmi szennyeződés ne érhesse befőttjeinket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.