Megmossuk az őszibarackot, negyedekre vágjuk, kimagozzuk.
Megpirítjuk száraz serpenyőben a mandulát és a fenyőmagot, majd összeforgatjuk a barackkal.
A gyömbért megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
A cukrot 1 liter vízzel, a citromsavval és a fűszerekkel feltesszük főni, és kellemesen savanykás szirupot főzünk belőle.
A befőttes üvegeket forrásban lévő vízben 4-5 percre megmártjuk a tetejükkel együtt, sterilizáljuk.
A mandulás barackot betöltjük az üvegekbe, rámerjük a forró szirupot. Lezárjuk, és visszatesszük a forró vízbe. 45 percig dunsztoljuk, majd hideg vizet csorgatunk rá, amíg kb. 35 fok alá hűl.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.