A málnát megmossuk, kissé áttörjük, majd összekeverjük 1,2 l vízzel, a borkősavval, valamint a tartósítószerrel. Ezután fél napig pihentetjük, majd tüllzacskóba töltjük, és lecsepegtetjük.
A felfogott levet lemérjük, és a súlyával azonos mennyiségű cukorral annak feloldódásáig kevergetjük.
Végül a málnaszörpöt tisztára mosott üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk. A felbontást követően néhány napon belül elfogyasztjuk, közben hűtőszekrényben tároljuk.
Megjegyzés
Kizárólag egészséges málnaszemeket használj! Nem baj, ha kicsit összenyomódtak, az a fontos, hogy ne legyenek penészesek. A borkősav veszélytelen anyag, több gyümölcs természetes alkotóeleme, lényegében mennyiségi korlátozás nélkül használható. A tartósítószerek közül a szalicilt a nagyipari termelésben már betiltották. A nátrium-benzoát a megadott csekély mennyiségben gyakorlatilag veszélytelen. A kálium-szorbát, amelyet lebont a szervezetünk, teljességgel ártalmatlan.
Egy kevés szörpre tölts szódát vagy buborékos ásványvizet, majd keverd fel. Hidegen a legfinomabb. Jégkockával és néhány szem gurulós málnával partiitalnak is kitűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.