A szedret alaposan megmossuk. Botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a vizet és jól elkeverjük.
Sűrű szövésű szűrőn átszűrjük a szederlevet egy fazékba. Hozzáadjuk a cukrot, a borkősavat és a nátrium-benzoátot. Felforraljuk, majd a forrástól számított 5 percig alacsony lángon főzzük. A keletkezett habot leszűrjük.
Tisztára mosott csatos üvegekbe töltjük a szörpöt még forró állapotában.
Száraz dunsztba rakjuk legalább 1 napra (konyharuhákkal becsavarjuk vagy hűtőtáskába tesszük, és lassan hagyjuk kihűlni).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.