A rebarbara külső részét vékonyan lehúzzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a málnát, a cukrot, az őrölt fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd felöntjük a vízzel, és kb. 10 percig főzzük.
Ezután leszűrjük, és átpasszírozzuk, és ízlés szerint tovább ízesítjük mézzel, cukorral vagy édesítőszerrel. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és alaposan összekeverjük, majd felforraljuk.
Amikor a szörp már forr, levesszük a tűzről, majd sterilizált csavaros üvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a tetőt, majd pár percre fejtetőre állítjuk az üvegeket. Visszafordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Az elkészült szörpöt ízlés szerint fogyaszthatjuk szénsavmentes vagy szénsavas ásványvízzel.
Megjegyzés
Tartósítószert nem tartalmaz, de a hőkezelésnek köszönhetően hosszabb ideig eltartható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.