A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk. Megszórjuk a cukorral, és kb. 2-3 órát állni hagyjuk, amíg levet enged.
Nagyobb edényben felforralunk fél dl vizet a citromhéjjal, a fahéjjal, a szegfűszeggel, és 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a rebarbarát a levével együtt, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. A keményítőt elkeverjük 2 evőkanál vízzel, és a rebarbarához keverjük. Egyet forralunk rajta, félrehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A gofrihoz a lágy vajat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a citromhéjjal. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, és kanalanként a tojásos masszába keverjük. Végül a tejet is hozzáöntjük, és alaposan eldolgozzuk.
A gofrisütőt az előírásának megfelelően előmelegítjük, és megkenjük egy kevés vajjal. Beleadagoljuk a masszát, és 4-5 perc alatt megsütjük a gofrikat. Tányérra borítjuk, megszórjuk porcukorral, és a rebarbarakompóttal tálaljuk. Vaníliafagylaltot is kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés
Vastagabb palacsintával is kitűnő! Fahéjas tejszínhabbal még finomabb!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.