A rántott tejbegríz elkésítéséhez először felforraljuk a tejet. Hozzákeverjük a vaníliarudat a kikapart magjaival együtt, majd hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük 3-4 perc alatt. Belekeverjük a cukrot, a sót, majd levesszük a tűzről. Eltávolítjuk belőle a vaníliarudat, majd egy kisebb tepsibe simítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Kimagozzuk a meggyet, és puhára pároljuk a fahéjjal, a szegfűszeggel, a cukorral és egy kevés vízzel. A 3/4-ét leturmixoljuk, majd a többihez adjuk.
Feldaraboljuk a kihűlt tejbegrízt. A tojást felverjük a fehéjjal. Felforrósítjuk az olajat. A tejbegrízkockákat belemártjuk a fahéjas tojásba, és aranyszínűre sütjük az olajban. Meghintjük porcukorral, és a meggymártással kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.