A menzás tejbegríz elkészítéséhez egy lábasba öntjük a hideg tejet, majd belekanalazzuk a búzadarát, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett, kb. 15-20 perc alatt készre főzzük.
Ha túl sűrűnek találjuk, öntsünk hozzá egy annyi forró vizet, amíg el nem éri a kívánt állagot - közben ne felejtsük el: ahogy hűl, úgy sűrűsödik még a kása.
Ha összeforraltuk a hozzáadutt vízzel,tegyük bele a margarint, keverjük el, 1 percig forraljuk, majd a tűzhelyről lehúzva keverjük pár percig.
A porcukrot összekeverjük a kakaóporral, és a kitálalt tejbegrízt ízlés szerint meghintjük vele.
Nézd meg videón, hogyan készül a menzás tejbegríz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.