A tejhez hozzáadjuk a vajat, majd langyosra melegítjük, hogy a vaj felolvadjon. Amikor a vaj felolvadt, hozzáadjuk a búzadarát, a kókuszreszeléket, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Végül kevergetve kihűtjük (így nem lesz csomós).
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a kihűlt tejbegrízhez. Ezután ízlés szerint poharakba vagy kisebb tálkákba kanalazzuk az elkészült tejbegrízt.
A rumban eltett meggyhez hozzáadjuk a meggylevet, a vizet, az őrölt fahéjat és a cukrokat, majd pár percig főzzük. A keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel, majd állandó kevergetés mellett a meggyhez csorgatjuk. Addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és kevergetve éppen csak langyosra hűtjük.
A rumos meggyet a poharakban vagy tálkákban lévő tejbegríz tetejére kanalazzuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen, és az ízek összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt vesszük ki a hűtőből.
Megjegyzés
Az egyszerűen elkészíthető tejbegrízt egy kicsit továbbgondolva, kókuszreszelékkel megbolondítva akár pohárdesszertként is tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.