A palacsinta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Közben kézi mixer habverőjével a tojásokat simára keverjük a tejjel, a liszttel, a cukorral, a sóval és a fahéjjal.
A vajat 26 cm átmérőjű, magas falú öntöttvas serpenyőbe tesszük, és az előmelegített sütő középső részében felolvasztjuk.
Óvatosan ráöntjük a teljes palacsinta tésztát, majd visszatoljuk a sütőbe, és aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt, amíg a széle kissé megemelkedik.
A sütőből kivett palacsintát megszórjuk áfonyával, valamint porcukorral, és cikkekre vágva kínáljuk. Melegen a legfinomabb.
Megjegyzés
Gyors és kényelmes megoldás, mert a palacsintákat nem kell egyenként sütögetni, sem megfordítani, ráadásul nem lesz olajszagú a konyha.
Kerek tűzálló tálban is elkészítheted.
Porcukros gyümölcs helyett dzsemmel vagy juharsziruppal is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.