Tegyük lábasba a zabpelyhet a kókusztejjel és 1 csipet sóval. Kis lángon főzzük 5-10 percig. Tegyük félre, hogy a zab az összes folyadékot magába szívja.
Az almát hámozzuk meg, magozzuk ki, a gyümölcshúst kockázzuk fel, és forgassuk össze a citromlével.
Száraz serpenyőben pirítsuk meg a 2 ek apróbb szemű zabpelyhet.
Keverjük a zabkásába a mézet, majd kanalazzuk a kását tálkákba. Halmozzuk rá az almakockákat és a vörös áfonyát. Végül szórjuk meg a pirított zabpehellyel és egy kevés őrölt fahéjjal.
Megjegyzés
Pinczel Orsi, cukrász receptje / Fanny konyha magazin
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.