A fánktésztához meglangyosítjuk a tejet, majd az 1/4 részébebe belemorzsoljuk az élesztőt és 1 tk porcukrot. Összedolgozzuk a lisztet a felfuttatott élesztővel, a maradék tejjel és a porcukorral, a tojással, az olvasztott vajjal, a liszttel és 1 csipet sóval. Akkor jó, ha fényes és sima. Letakarjuk egy konyharuhával, és a hűtőbe tesszük 1 órára.
A vaníliamártáshoz kikaparjuk a vaníliarúd magjait, és elkeverjük a porcukorral, a tojássárgájákkal és a keményítővel. Rákanalazunk egy kevés tejet, és simára keverjük. Megmelegítjük a megmaradt tejet, hozzáadjuk a keményítős keveréket, és alacsony lángon kb. 5 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük.
Két tálcát meghintünk liszttel, majd evőkanálnyi adagokat szaggatunk a tésztából. Lisztezett kézzel kigömbölyítjük, majd az előkészített tálcákra helyezzük őket, egymástól kellő távolságra. Ismét letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük őket, 30 perc alatt.
Egy magas falú lábosban felhevítjük az olajat. Óvatosan beletesszük a fánkok felét. 3-4 percig sütjük, kiemeljük, lecsepegtetjük a szűrőpapíron.Így járunk el a többi fánkkal is. Még forrón, fahéjjal kevert cukorba megforgatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.