A tejbegrízhez a tejet felmelegítjük, de nem forraljuk fel. Folyamatosan kevergetve beleszórjuk a búzadarát. Amikor sűrűsödni kezd, kisebbre vesszük a lángot, és lassú tűzön állandóan kevergetve készre főzzük.
A kétféle cukrot csak akkor tesszük bele, ha már elkészült, mert ha a cukorral együtt főzzük, hajlamos odakozmálni. Végül a vajjal krémesre keverjük. Ha nagyon sűrű, akkor még öntünk bele egy kevés tejet, és jól összekeverjük. Kakaóporral és/vagy fahéjjal meghintve is tálaljuk.
Megjegyzés
A recept a Boook kiadó gondozásában megjelent Gáspár Bea - Bea konyhája című receptkönyvben található.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.