A céklákat megmossuk, egyesével fóliába csomagoljuk, és a sütőben 200 fokon megsütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A gerslit háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
A halat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, először lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a mákkal elkevert zsemlemorzsába forgatjuk.Felhevítjük az olajat, ügyelve arra, hogy elég forró legyen, majd aranybarnára és ropogósra sütjük benne a halak mindkét oldalát.
A céklákat felkockázzuk,hozzákeverjük a gerslihez, a kéksajtot felolvasztjuk, és szintén a gerslihez adjuk. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, a rántott ponty mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Vénusz tipp: Rántott ételek elkészítéséhez használjuk a Vénusz Sütőolajat, amelyben antioxidáns tartalmának köszönhetően akár 10-szer is lehet sütni anélkül, hogy le kellene cserélni az olajat. Sütéskor ne hevítse az olajat 180°C fölé, használat után hidegen szűrje át, és legfeljebb minden tizedik használat után cserélje le.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.