Az alföldi gulyásleves elkészítéséhez az apróra vágott vöröshagymát, a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot a zúzott fokhagymával kevés zsiradékon megpirítjuk egy fazékban.
Rátesszük a felkockázott marhahúst, és azt is megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott zellert és tovább pirítjuk a hússal.
Beletesszük az árpagyöngyöt is, sóval, és őrölt köménymaggal ízesítjük és megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük, és felöntjük a levest annyi vízzel, hogy ellepje a húst és a zöldségeket. Úgy csináljuk, mint a pörköltet, rövid lében főzzük és a végén öntjük majd fel levesnek.
Amikor megpuhult a hús, az árpagyöngy és a zeller is, hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és a petrezselyem gyökeret.
Megszórjuk az apróra vágott petrezselyem levéllel és felöntjük a vízzel. Készre főzzük a zöldségeket is, majd forrón tálaljuk a levest.
Nézzétek meg videón, Buday Péter hogyan készíti egészségesebben az alföldi gulyáslevest
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.