A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd egyforma kockákra vágjuk. A húst is megtisztítjuk, és felkockázzuk.
A zsírt feltesszük melegedni, megdinszteljük benne az apró kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, tovább pároljuk, és hozzáadjuk a kockára vágott húst is. Addig dinszteljük, amíg majdnem zsírjára sül.
Ezután rátesszük a zöldségeket, és együtt pároljuk tovább. Sóval, borssal és köménymaggal ízesítjük, majd rászórjuk a pirospaprikát, és felengedjük 2 l vízzel. Beletesszük a t. v. paprikát, a paradicsomot, a zellerszárat és a petrezselyemzöldet. Lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a gulyásleves, elkészítjük a galuskát. A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük, hogy lágy galuska tésztát kapjunk. Amikor a leves már majdnem megfőtt, egy vágódeszkára borítjuk a galuskatésztát, és egy kanállal a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Amikor a galuskák feljönnek a leves tetejére és megnőnek, elkészült a gulyásleves.
Megjegyzés
Jó szívvel ajánlom a versenyre ezt az igazi tradicionális alföldi gulyáslevest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.