A gulyásleves elkészítéséhez a sertéslapockát felkockázzuk, a hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk.
Egy lábasban, közepes hőmérsekleten megolvasztjuk a zsírt, és amikor már meleg, beletesszük a hagymát, és megdinszteljük. Amikor már üveges, lehúzzuk a tűről, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kb. 1/2 dl meleg vízzel, és elkeverjük.
Visszatesszük a tűzhelyre, majd azonnal hozzáadjuk a húst, megsózzuk, összekeverjük, és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt erős paprikát is, és ha szükséges, további fél dl meleg vizet önthetünk hozzá.
A zöldségeket feldaraboljuk, és feltesszük főni annyi sós, ételízesítős vízben, amennyi éppen ellepi.
A tojásból, a lisztből és a sóból csipetketésztát gyúrunk, és egy tálcára lecsipkedjük. Ezután az elkészült csipetkét a zöldségekhez adjuk.
Amikor a hús már puha, hozzáöntjük a zöldségeket, és beletesszük a kockákra vágott krumplit, a köménymagot, a borsot és a zellerzöldet. Addig főzzük így együtt, amíg a krumpli is puha lesz.
Megjegyzés
Ahol gyerek is eszik belőle, ott csak a tányéron tegyünk bele erős paprikát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.