A gulyásleves elkészítéséhez a húst és a burgonyát egyforma kockákra, a zöldségféléket karikákra vágjuk.
A felmelegített zsiradékon megdinszteljük a megtisztított, apró darabokra vágott hagymát, a köményt, majd a húst. Fedő alatt, 15-20 percig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2-3 ujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk, alacsony hőmérsékleten, gyenge forrás mellett főzzük.
Amikor a marhahús félpuhára főtt, beletesszük a zöldségeket: a paprikát, a paradicsomot, a burgonyát és a répákat, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal és paprikakrémmel, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, hogy jól ellepje, és készre főzzük.
Közben a csipetkéhez a tojást a liszttel elkeverjük és fél órán át állni hagyjuk. Amikor a leves elkészült, belecsipkedjük a kemény gyúrt tésztából a borsónyi darabokat a forrásban lévő levesbe. Amikor a csipetke a leves színére feljön, tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.