A fejtett bableves elkészítéséhez a babot feltesszük főni a feldarabolt zöldségekkel együtt. A petrezselyem- és zellerzöldeket összekötjük, és azt is beletesszük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk.
Amikor már minden zöldség puha, és a bab is megfőtt, a zsírból, a felkockázott hagymából és a lisztből hagymás rántást készítünk. Amikor már világosbarna, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük és a levesre öntjük. Összeforraljuk, borsozzuk és ha szükséges, sóval ízesítjük.
A tojást annyi liszttel és egy kis sóvel összekeverjük, hogy kemény, csipegethető tésztát kapjunk. Lisztezett tálcára csipegetjük.
A csipetkét beletehetjük a levesbe is (5 perc alatt megfő), de kifőzhetjük külön is, és amikor puha, belekeverjük a levesbe, majd hagyjuk állni még 10 percig.
A bablevest forrón tányérokba szedjük, friss kenyeret kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.