A szárazbabot egy éjszakára beáztatjuk, utána bő, sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a felkarikázott répát, petrezselyemgyökeret, a hagymát (egészben), a felkarikázott kolbászt és a babérlevelet is.
Amikor félig megfőtt (kb. 40-45 perc), belefőzzük a csipetkét is. Ha a bab megfőtt, akkor a zsíron pirított fokhagymás paprikás rántással berántjuk.
Ha forrni kezd, 1,5 dl tejfölt teszünk bele, alaposan elkeverjük, és 2 percig ismét forraljuk.
A főzés végén 1 evőkanál ecettel ízesítjük. Ha valaki savanyúbban szereti, tehet bele még egy kis ecetet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.