Másnap a füstölt húst, a beáztatott és lecsepegtetett babot, a megpucolt egész fokhagymát és vöröshagymát, egész borsot, babérlevelet egy fazékba tesszük, majd felöntjük annyi hideg vízzel vagy alaplével, hogy ellepje a húst. Alacsony lángon egy órán át főzzük, közben kóstolgatjuk, hogy elég füstös, sós-e a leve.
Ekkor adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, a petrezselymet és addig főzzük, amíg a levesben minden átpuhul. Amennyiben szükséges, sózzuk még.
A rántás elkészítéséhez az olajat felhevítjük, rászórjuk a lisztet és folyamatos kevergetve megpirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Végül beleöntjük a levesbe és összeforraljuk.
A bablevest csipetkével lehet még dúsítani, de ez így is nagyon gazdag és finom.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a füstölt húsos bableves!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.