A zöldséges bableves elkészítéséhez előző este a babot szűrőbe téve leöblítjük, aztán beáztatjuk bő hideg vízbe. Másnap leszűrjük, és ismét leöblítjük.
A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk. A burgonyát, a kétféle répát és a szárzellert megtisztítjuk, felkockázzuk. A karfiolt megmossuk, apró rózsákra bontjuk.
Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymákat. Hozzákeverjük a paradicsompürét, aztán 1 percig pirítjuk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a babot, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Ezután sózzuk, és félpuhára főzzük.
A babos alaphoz adjuk az előkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon az egészet puhára főzzük. Ha szükséges, ismét megsózzuk, majd finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.