A csipetke tésztával kezdünk. Mivel kuktában főzzük, így a főzési idő lényegesen lerövidül. A csipetkéhez a tojásból és lisztből kemény tésztát gyúrunk, majd addig pihentetjük, ameddig a levest feltesszük.
A kuktában zsiradékon a felaprított hagymát megdinszteljük, majd rajta a zúzott fokhagymát is rövid ideig. Egy pillanatra átkeverjük, máris hozzáadjuk a felkockázott húst a köménnyel, és magas hőfokon állandó keveréssel jól körbepirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, 1 babért dobunk bele, hozzáadjuk az egész paradicsomot, a zöldpaprikát, megtisztított és felkarikázott sárga-és fehérrépát, a zeller- és karalábédarabot, a petrezsem és zellerzöldjét, csokoba kötve. A kuktát lezárjuk, a forrástól számított kb. 40 percig főzzük takarékon.
Közben a csipetkét enyhén lisztezett tálcára csipegetjük. A kuktát hideg vizes mosogatóban hirtelen lehűtjük, hozzáadjuk az aprított zöldségeket, visszazárjuk, és újabb 10 percig főzzük a forrástól számítva.
A kuktát újra kinyitjuk, eltávolítjuk a levesből a zöldségcsokrot, az egészben főtt zöldségeket, belerakjuk a megtisztíott, felkockázott burgonyát, felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges, még őrölt köménnyel ízesítjük. Már nem zárjuk le a kuktát, majd az újra forrástól számítva kb. 10-15 percig főzzük alacsony lángon, amíg a krumpli megpuhul, beleszórjuk a csipetkét is, végül készre főzzük a levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.