A halat besózzuk, majd állni hagyjuk. Megtisztítjuk a burgonyát, hasábokra vágjuk.
Az olaj felét felforrósítjuk, a burgonyát megsózzuk és a forró olajban szép pirosra sütjük.
Amíg sül a burgonya, addig bepanírozzuk a halakat. Egy tányérba beletesszük a lisztet, egy másik tányérban felverjük a tojásokat, kicsit megsózzuk, a harmadikba beleszórjuk a zsemlemorzsát, majd a szokásos módon -liszt, tojás, zsemlemorzsa - bepanírozzuk pontyszeleteket, és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
A rántott halat sült hasáb burgonyával és házi darabos-hordós vegyes savanyúsággal kínáljuk.
Megjegyzés
Nálunk a karácsony nem múlhat el hal nélkül .Ez a család egyik kedvenc hal étele!És hozzá az általam eltett hordós savanyúság!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.