A hideg vízzel leöblített, szárazra törölt fogasfilét kétujjnyi csíkokra vágjuk, és enyhén megsózzuk. A tojásokat mélytányérban villával felverjük, a lisztet és a zsemlemorzsát külön tányérokba szórjuk. A haldarabokat egymás után megforgatjuk a lisztben, a tojásban és a morzsában.
A salátához a megtisztított (vagy a fagyos) zöldbabot forrásban levő sós vízben főzzük 8-10 percig, majd lecsepegtetjük és tálba tesszük. A mártogatóshoz a megtisztított hagymát apróra kockázzuk. Az öntethez a hagymakockát összekeverjük a cukorral, 1/2 tk sóval, a borecettel, 4 ek vízzel és az olajjal, majd felforraljuk és a zöldbabra öntjük. Jól összeforgatjuk, és hűlni hagyjuk.
Közben a meghámozott burgonyát apróra kockázzuk, és serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. A burgonyakockákat kevergetve aranybarnára sütjük, majd a zöldbabhoz forgatjuk. Végül hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és negyedelt retket.
A mártogatóshoz a frissen aprított vagy szobahőmérsékleten felengedett fagyasztott kaprot a narancshéjjal együtt a tejfölbe keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk.
Nagy lábosban felhevítjük a 7,5 dl olajat. (Akkor jó, ha a belemerített fakanál mellett kis buborékok szállnak fel.) A bundázott haldarabokat adagonként aranybarnára sütjük, végül a salátával és a mártogatóssal kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.