A céklát alaposan megmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és puhára főzzük. Amikor puhára főtt, leöntjük a vizet, kihűtjük teljesen, majd megpucoljuk, és kisebb kockákra vágjuk.
A köménymagot egy serpenyőbe tesszük, majd kevés olajon pár pillanat alatt megpörköljük. Ezután egy mozsárba öntjük, hozzáadjuk a rózsaborsot, majd finomra őröljük.
Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük, majd hozzáadjuk a felkockázott céklát, és rázogatva, kevergetve pár percig pirítjuk. Közben sózzuk, megszórjuk a rózsaborsos-köménymagos keverékkel, rácsorgatjuk a mézet, és a balzsamecetet, majd 2-3 percig pároljuk, levesszük a tűzről, és kihűtjük.
Tálalás előtt a céklasalátát ízlés szerint megszórjuk vékonyra szeletelt újhagymával, és úgy kínáljuk.
Megjegyzés
Sült és grill húsokhoz remekül illik ez a céklasaláta, de ízlés szerint akár magában is fogyaszthatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.