A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük.
Ezalatt elkészítjük a céklás pácot: a céklát meghámozzuk, majd apróra kockázzuk. Egy nagyobb, jól zárható műanyag edénybe szórjuk, hozzáadjuk babérlevelet, a szemes borsot, a sót és a cukrot, majd hozzácsurgatjuk a fehérborecetet.
A főtt tojásokat meghámozzuk, majd hozzáadjuk a céklás keverékhez, és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi.
Lezárjuk az edényt, és egy éjszakára pácolódni hagyjuk a tojásokat.
Másnap kivesszük a tojásokat a céklás pácból, lecsepegtetjük őket, ezután félbevágjuk őket, és kivesszük a sárgájukat. Villával összetörjük, és krémesre keverjük a tejföllel, a majonézes tormával, a mustárral, és ízlés szerint megsózzuk.
Kiskanállal visszatöltjük a félbevágott tojásokba a keveréket. Friss kaporral vagy snidlinggel megszórva tálaljuk. Pirítóst vagy kétszersültet kínálhatunk mellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.